header

Van Onzeker Naar Zeker In 30 Dagen!

Voel je jezelf onzeker? Wil je graag meer zelfvertrouwen om die leuke man of vrouw aan te spreken? Of heb je het idee dat je niet goed genoeg bent en het toch nooit zult leren? Ook jij kunt spreken in het openbaar of opkomen voor jezelf. Volg het onderstaande programma voor de komende 30 dagen en zie hoe het je leven verandert.

De 30 dagen test

Tijdens een test bij de NASA werden potentiële astronauten gevraagd om een bril te dragen die de “wereld op zijn kop” zet. Boven werd als het ware beneden en andersom. Deze test werd gedaan om de invloed van desoriëntatie tijdens gewichtloosheid in de ruimte na te bootsen. De astronauten hadden er de eerste dagen veel moeite mee, maar raakten er langzamerhand aan gewend. Na ongeveer 20 dagen gebeurde er echter iets vreemd. Het bleek dat ons brein dan het beeld vanzelf weer terug draait. Verder onderzoek toonde aan dat ons brein ongeveer 21-30 dagen nodig heeft om zich aan een nieuwe situatie aan te passen.

Wil je daarom minder onzeker worden of een andere belangrijke wijziging in je leven doorvoeren dan kun je het beste een programma volgen voor ongeveer 30 dagen. Na 30 dagen zal de nieuwe situatie de “normale” situatie worden voor jouw brein.

Wat kan jij doen dat in 30 dagen je leven verandert?

De grootste veranderingen gebeuren door de kleinste invloeden volgehouden over een lange tijdsperiode. De Grand Canyon is uitgesleten, beetje bij beetje, door een rivier die al vele eeuwen lang er door heen stroomt.

Voorzitter Mao van de Volksrepubliek China, schreef: “de langste mars start met de eerste stap”. Zo werkt het ook in jouw leven.

Wil je morgen minder onzeker zijn dan vandaag? Verander dan vandaag iets in je leven en maak die verandering permanent door die verandering elke dag voor de komende minimaal 30 dagen vol te houden.

We zijn gewoontedieren

Ons dagelijks gedrag en dus ons leven wordt voor een groot deel bepaald door onze gewoontes. Heb je goede gewoontes die je krachtiger maken dan zal je leven zich in een positieve richting bewegen. Echter het omgekeerde is ook het geval. Als je slechte gewoontes hebt dan zullen die je in een neerwaartse richting sturen.

Je voelt je onzeker en ongetwijfeld al geruime tijd. Dit betekent dat je jezelf gewoontes zult hebben aangeleerd die dit gedrag versterken. Misschien heb je moeite om projecten af te ronden omdat je het perfect wilt hebben? Of vermijd je drukke plaatsen en sociale bijeenkomsten omdat je jezelf daar ongemakkelijk voelt? Welke gewoontes het ook zijn, ze helpen je niet om jezelf meer zelfverzekerd te voelen.

Onzekerheid leidt tot onzekere gewoontes en onzekere gewoontes leiden tot onzeker gedrag.

Om deze vicieuze cirkel te doorbreken, dien je jouw onzekere gewoontes te veranderen. Dit zal niet  eenvoudig  zijn omdat je gewoontes, zoals de naam al aangeeft, jouw “gewone” gedrag bepalen. Je nieuwe gedrag zal dus “ongewoon” aanvoelen en je zult daarom extra moeite en aandacht aan dit nieuwe gedrag moeten geven.

Gelukkig heeft het onderzoek met de astronauten aangetoond dat je, mits consequent doorgevoerd, in 30 dagen je brein dit nieuwe gedrag als “gewoon” gaat ervaren. Je nieuwe gedrag wordt je nieuwe gewoonte.

Kleine stapjes, grote veranderingen.

Net zoals de Colorado rivier de Grand Canyon heeft uitgesleten, zo zal jij door kleine stapjes uitgevoerd over een langere tijd grote veranderingen in je leven tot stand brengen. Veel mensen willen vaak teveel, te snel doen en geven dan na korte tijd op zonder veel bereikt te hebben.

De beste manier om blijvende grote veranderingen in je leven te realiseren is om jezelf, beetje bij beetje, nieuwe, bekrachtigende gewoontes aan te leren.

Beslis vandaag welke gewoonte je wilt aanleren of veranderen om minder onzeker te worden. Kies iets wat redelijk gemakkelijk voor je zult zijn om te doen en minimaal 30 dagen vol te houden!

Kies er bijvoorbeeld voor om vanaf vandaag al je buren, als je ze tegenkomt, een goedemorgen of goedemiddag te wensen. Een kleine aanpassing die moeilijk kan zijn als je jezelf onzeker en verlegen voelt, maar grote gevolgen kan hebben. Vooral als je erbij glimlacht.

Lukt dit je zonder problemen, dan kun je het uitbreiden tot iedereen die je tegenkomt. En vergeet niet te glimlachen.

Misschien is dit iets wat je al doet of waar je nog niet aan toe bent. Wat je ook kiest om te veranderen, zorg dat je het bewust elke dag voor de komende 30 dagen blijft doen en vervang je onzekere gewoonte door je nieuwe versterkende gewoonte. Op weg naar een nieuwe en zelfverzekerde toekomst.

Krijg het zelfvertrouwen dat je altijd al had willen hebben binnen 30 dagen

Simon heeft een methode ontwikkeld om snel meer zelfvertrouwen te ontwikkelen.

Je leert een hele reeks technieken om je zelfvertrouwen te ‘boosten’!

Bekijk zijn unieke aanpak:

Sociaal Zelfvertrouwen Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *