header

Zelfverzekerd Worden Moeilijk? Niet Met Deze Stappen

Je voelt je onzeker in groepen en vindt het moeilijk om voor je mening op te komen. Je wilt graag zelfverzekerd worden, maar is dat niet erg moeilijk? Hieronder geven we je 5 stappen waarmee je zonder veel inspanning zelfverzekerd kunt worden.

Wil je meer zelfvertrouwen hebben en zelfverzekerd worden? Dan zul je jouw leven moeten veranderen. Om belangrijke wijzigingen in je leven door te voeren dien je het onderstaande stappenplan te volgen:

  1. Beslissen om te veranderen
  2. Je nieuwe doel bepalen en opschrijven
  3. Veranderen wat je nu doet, vooral je gewoontes
  4. Volhouden

Stap 1 Een beslissing tot verandering

Elke verandering in je leven begint met het nemen van een beslissing om te veranderen. Dit hoeft niet altijd een bewuste beslissing te zijn, hoewel het meestal wel beter is.

Elke dag nemen we beslissingen die ons leven beïnvloeden. Zelfs als we niets doen, is dat een beslissing om niets te doen. Wil je zelfverzekerd worden? Neem dan eerst de beslissing dat je zelfverzekerd zult worden.

Wees je bewust van de consequenties van deze beslissing. De weg naar zelfverzekerd worden is niet moeilijk, maar vraagt wel volharding en wilskracht.

Stap 2 Vastleggen van je nieuwe doel

Nadat je besloten hebt dat je wilt veranderen en dat zelfverzekerd worden je nieuwe doel is, dien je dit doel zo concreet mogelijk te beschrijven en op te schrijven!

“If you have a goal, write it down. If you do not write it down, you do not have a goal – you have a wish.”
― Steve Maraboli

Een doel gaat pas leven op het moment dat je hem opschrijft. Ik hoop dat je weet hoe je SMART doelen maakt, zo niet zoek het op want het is de enige manier om goed een doel te bepalen.

Een goed SMART doelstelling zou kunnen zijn: “Ik wil op de verkoopvergadering in september van dit jaar ontspannen een presentatie van onze nieuwe verkoop software geven”. Deze doelstelling is Specific (presentatie nieuwe verkoop software), Measurable (presentatie geven), Attainable (je hebt de vaardigheden om deze presentatie te geven), Realistic (je hebt nog 2 maanden om je voor te bereiden) en Time-based (de verkoopvergadering in september).

Zonder doel heb je geen richting, zonder richting weet je niet waarheen je gaat en ook niet of je daar ooit aan zult komen.

Stap 3 Veranderen wat je nu doet

Er is een gezegde wat zegt: “als je meer doet van wat je altijd gedaan hebt, zal je meer krijgen van wat je altijd gehad hebt”. Wil je dus je leven veranderen dan zul je jouw gedrag moeten veranderen.

Bedenk wat voor gedrag je op dit moment vertoont en kijk vooral naar je gewoontes. Ben je gewend om grote groepen mensen te ontwijken? Wen jezelf er dan aan om wel onder de mensen te komen. Natuurlijk zal dit in het begin moeilijk zijn, maar een vliegtuig verandert ook niet van koers met een grote ruk. In plaats daarvan zal de piloot een serie van kleine koersveranderingen doorvoeren wat het vliegtuig aan het eind wel op haar nieuwe doel brengt.

Zo moet jij ook gaan denken. Je hebt je nieuwe doel nu duidelijk voor ogen en opgeschreven. Zorg nu dat je kleine wijzigingen in je gedrag aanbrengt. Veel kleine wijzigingen zullen je uiteindelijk brengen bij je nieuwe doel: zelfverzekerd worden.

Stap 4 Volhouden

Zelfverzekerd worden is een grote wijziging in je instelling. Grote wijzigingen breng je niet in één of enkele dagen voor elkaar. Niet eens in één of enkele weken. De manier om meer zelfverzekerd te worden is om veel kleine eenvoudig te realiseren en eenvoudig vol te houden wijzigingen in je gewoontes aan te brengen.

Je wordt dagelijks overdonderd door de vele advertenties die je ziet en die je van alles beloven, gemakkelijk en snel. Je overgewicht kwijtraken in 1 week? Neem dan dit wondermiddel of het allernieuwste super speciale dieet. Depressief? Neem een pil! Het enige wat je nodig hebt is een creditcard.

Je bent zo gewend aan deze misleidende reclames dat je denkt dat je alles snel en nu kunt hebben, maar het slechte nieuws is dat het in het leven zo niet werkt. Zeker niet met zelfverzekerd worden. Waarschijnlijk heb je al vele jaren problemen met een gebrek aan zelfvertrouwen. Je hele leven en je gedrag zullen zich daar op ingesteld hebben. Om dit te veranderen kost tijd, maar als je volhoudt dan zal het ook zeker werken. Zelfs zonder creditcard!

Krijg het zelfvertrouwen dat je altijd al had willen hebben binnen 30 dagen

Simon heeft een methode ontwikkeld om snel meer zelfvertrouwen te ontwikkelen.

Je leert een hele reeks technieken om je zelfvertrouwen te ‘boosten’!

Bekijk zijn unieke aanpak:

Sociaal Zelfvertrouwen Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *