header

5 Tips Met Het Antwoord Op: Hoe Word Ik Zelfverzekerd?

Hoe word ik zelfverzekerd? Een vreemde vraag. Alsof het mogelijk is om volkomen niet zelfverzekerd te zijn. Maar we hebben allemaal wel iets wat we goed kunnen, toch? Dus eigenlijk moet de vraag zijn: hoe word ik meer zelfverzekerd? Hieronder volgen wat tips.

Tip 1 – Doe alsof!

Wil je meer zelfverzekerd zijn? Begin dan met te doen alsof!

Mensen reageren op de gedragingen en de houding van andere mensen (lichaamstaal). Als je onzeker bent dan straal je dat uit en de mensen zullen je ook zo behandelen. Hoe word je zelfverzekerd? Gedraag je zelfverzekerd en je zult zien dat de mensen je anders gaan behandelen. Kijk echter uit voor arrogantie!

Tip 2 – Leer van je ervaringen en neem ze niet persoonlijk

Iedereen wordt wel eens afgewezen en het goede nieuws is dat elke afwijzing een les voor je kan zijn zolang je het niet persoonlijk neemt. Hoe word je zelfverzekerd? Door elk gesprek, elke afwijzing te zien als een les en een kans om jezelf te verbeteren.

Tip 3 – Wees voorbereid!

Onzekerheid komt voort uit een twijfel aan je eigen kunnen of eigenwaarde. Wat is er eenvoudiger dan jezelf de beste voorbereiding te geven voordat je jezelf in een uitdagende situatie plaatst? Heb je voldoende zwaarwegende argumenten om je baas te overtuigen dat je recht hebt op die salarisverhoging? Zie je er goed en verzorgd uit (adem fris?) voordat je die onbekende vrouw aanspreekt? Hoe word je zelfverzekerd? Door te weten dat je optimaal bent voorbereid.

Tip 4 – Geloof in jezelf!

Zoals ik hiervoor heb geschreven, komt een gebrek aan zekerheid vooral voort uit een twijfel aan je eigen kunnen of waarden en als jij al niet in jezelf gelooft hoe kan je dan verwachten dat de ander dat wel doet? Hoe word je zelfverzekerd? Geloof in jezelf. Weet wat je kan en wat je niet kunt. Benadruk de eerste en accepteer of werk aan de tweede.

Tip 5 – Werk aan jezelf!

Er zijn methoden die je kunnen helpen om je meer zelfvertrouwen te geven. Niet alleen simplistische methoden die beweren dat als je het maar vaak genoeg zegt het vanzelf gaat geloven. Nee, ook methoden die je echt inzicht in je psyche kunnen geven en je zelfs kunnen helpen bij het overkomen van eventuele onderliggende emotionele problemen (dominante ouder, misbruik etc).

Gebrek aan zelfvertrouwen is een mentale staat die te maken heeft met hoe jij de wereld ziet in relatie tot jezelf. Het goede nieuws is dat dit eenvoudig te veranderen is. Het antwoord op de vraag ‘’hoe word ik zelfverzekerd?’’ is: door vandaag te besluiten jouw beeld van de werkelijkheid te veranderen. Eenvoudig, maar niet makkelijk.

Gelukkig is er voldoende hulp voorhanden zoals:

  • NLP oftewel Neuro Linguistic Programming wat je kan helpen om je communicatie te verbeteren
  • Hypnotherapie kan je helpen om je interne programmering (je mentale staat) te veranderen zodat je minder onzeker bent
  • EFT of Emotional Freedom Technique kan je helpen om eventuele onderliggende emotionele problemen te verwerken

Hoe word je zelfverzekerd? Werk aan jezelf en word het beste wat je kan zijn!

Krijg het zelfvertrouwen dat je altijd al had willen hebben binnen 30 dagen

Simon heeft een methode ontwikkeld om snel meer zelfvertrouwen te ontwikkelen.

Je leert een hele reeks technieken om je zelfvertrouwen te ‘boosten’!

Bekijk zijn unieke aanpak:

Sociaal Zelfvertrouwen Risicovrij Uitproberen

3 Reacties op 5 Tips Met Het Antwoord Op: Hoe Word Ik Zelfverzekerd?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *