header

5 Tips Met Het Antwoord Op: Hoe Word Ik Zelfverzekerd?

Hoe word ik zelfverzekerd? Een vreemde vraag. Alsof het mogelijk is om volkomen niet zelfverzekerd te zijn. Maar we hebben allemaal wel iets wat we goed kunnen, toch? Dus eigenlijk moet de vraag zijn: hoe word ik meer zelfverzekerd? Hieronder volgen wat tips.

Tip 1 – Doe alsof!

Wil je meer zelfverzekerd zijn? Begin dan met te doen alsof!

Mensen reageren op de gedragingen en de houding van andere mensen (lichaamstaal). Als je onzeker bent dan straal je dat uit en de mensen zullen je ook zo behandelen. Hoe word je zelfverzekerd? Gedraag je zelfverzekerd en je zult zien dat de mensen je anders gaan behandelen. Kijk echter uit voor arrogantie!

Tip 2 – Leer van je ervaringen en neem ze niet persoonlijk

Iedereen wordt wel eens afgewezen en het goede nieuws is dat elke afwijzing een les voor je kan zijn zolang je het niet persoonlijk neemt. Hoe word je zelfverzekerd? Door elk gesprek, elke afwijzing te zien als een les en een kans om jezelf te verbeteren.

Tip 3 – Wees voorbereid!

Onzekerheid komt voort uit een twijfel aan je eigen kunnen of eigenwaarde. Wat is er eenvoudiger dan jezelf de beste voorbereiding te geven voordat je jezelf in een uitdagende situatie plaatst? Heb je voldoende zwaarwegende argumenten om je baas te overtuigen dat je recht hebt op die salarisverhoging? Zie je er goed en verzorgd uit (adem fris?) voordat je die onbekende vrouw aanspreekt? Hoe word je zelfverzekerd? Door te weten dat je optimaal bent voorbereid.

Tip 4 – Geloof in jezelf!

Zoals ik hiervoor heb geschreven, komt een gebrek aan zekerheid vooral voort uit een twijfel aan je eigen kunnen of waarden en als jij al niet in jezelf gelooft hoe kan je dan verwachten dat de ander dat wel doet? Hoe word je zelfverzekerd? Geloof in jezelf. Weet wat je kan en wat je niet kunt. Benadruk de eerste en accepteer of werk aan de tweede.

Tip 5 – Werk aan jezelf!

Er zijn methoden die je kunnen helpen om je meer zelfvertrouwen te geven. Niet alleen simplistische methoden die beweren dat als je het maar vaak genoeg zegt het vanzelf gaat geloven. Nee, ook methoden die je echt inzicht in je psyche kunnen geven en je zelfs kunnen helpen bij het overkomen van eventuele onderliggende emotionele problemen (dominante ouder, misbruik etc).

Gebrek aan zelfvertrouwen is een mentale staat die te maken heeft met hoe jij de wereld ziet in relatie tot jezelf. Het goede nieuws is dat dit eenvoudig te veranderen is. Het antwoord op de vraag ‘’hoe word ik zelfverzekerd?’’ is: door vandaag te besluiten jouw beeld van de werkelijkheid te veranderen. Eenvoudig, maar niet makkelijk.

Gelukkig is er voldoende hulp voorhanden zoals:

 • NLP oftewel Neuro Linguistic Programming wat je kan helpen om je communicatie te verbeteren
 • Hypnotherapie kan je helpen om je interne programmering (je mentale staat) te veranderen zodat je minder onzeker bent
 • EFT of Emotional Freedom Technique kan je helpen om eventuele onderliggende emotionele problemen te verwerken

Hoe word je zelfverzekerd? Werk aan jezelf en word het beste wat je kan zijn!

Krijg het zelfvertrouwen dat je altijd al had willen hebben binnen 30 dagen

Simon heeft een methode ontwikkeld om snel meer zelfvertrouwen te ontwikkelen.

Je leert een hele reeks technieken om je zelfvertrouwen te ‘boosten’!

Bekijk zijn unieke aanpak:

Sociaal Zelfvertrouwen Risicovrij Uitproberen

3 Reacties op 5 Tips Met Het Antwoord Op: Hoe Word Ik Zelfverzekerd?

 • Onzeker over mezelf zegt:

  Goeie tips, maar komt het niet nep over door te doen alsof? Dan lijkt het alsof je iets te compenseren hebt..

  • Jolie zegt:

   Ja daar ben ik het wel mee eens. Mensen hebben echt heel gauw door als je doet alsof je zeker bent. Het is beter om je onzekerheid te accepteren. Dan ben je meer jezelf met je sterke en je minder sterke punten. Dan trek je ook net die mensen aan waar je een klik mee kunt hebben. En juist d’at geeft je juist zelfvertrouwen. En juist dan ben je zekerder van jezelf. Maar dan in het echt!
   Optimaal voorbereiden is prima. Maar verlies niet uit het oog dat er altijd onverwachte wendingen kunnen zijn in een gesprek die je van de waps kunnen brengen..
   Voor wat betreft geloof in jezelf. Ik zou zeggen benadruk vooral wat je kan en daarnaast kun jeje meer ontwikkelen op de dingen die je nog niet kan. Maar dus niet of of. Als je alleen maar werkt aan de dingen die je niet goed kan kom je bedrogen uit. Ik spreek uit eigen ervaring; )
   Wat je dus het beste kunt doen is je gedachten onderzoeken. Onderzoek in hoeverre jouw gedachte waar is. Geloof die negatieve gedachte niet maar draai het om naar iets positiefs. Bewustzijn, gedachte, gedrag.
   Er gebeurt iets, hier krijg je een gedachte over en tenslotte ga je je naar deze gedachte gedragen en beleef je als het ware die gedachte. Je kunt nooit zeker weten of jouw waarneming ook echt waar is zoals jij die Ziet en ervaart. Daarom is het juist goed om die waarneming positief te verklaren.
   Tenslotte. Stel dat je toch iets vervelends ervaart en je bent op dat moment niet bij machte om die positief te zien is er een troost. Gisteren was verleden tijd en komt nooit meer terug. Die ervaring dus ook niet meer. Geloof in de kracht van in het NU zijn. Verleden en toekomst zijn er niet en nog niet. Alleen het nu. Is het nu fijn en prettig omarm dit en geniet meer van het moment. Als je zo in het leven stast ben je naar mijn idee krachtig en haal je alles uit jezelf!

 • Marko zegt:

  Ik merk dat met name punt 3: Wees voorbereid; mij erg heeft geholpen.
  Dank voor dit artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *